Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Route A2 - Stein

BAM infra heeft kort geleden van de gemeente Stein opdracht gekregen om het project Route A2 - Stein te mogen uitvoeren. Dit project strekt zich uit vanaf de Afrit A2 - Urmond (Van der Valk) tot en met de rotonde Kerenshofweg (Steinerbos). Op deze pagina informeren we je graag over het project en de werkzaamheden.

Het project

In dit project worden twee nieuwe rotondes aangelegd:

  • Op de kruising Nieuwe Postbaan met de Mauritslaan in Urmond.
  • Op de kruising Heidekampweg met de Nijverheidsweg in Stein.

De rotonde naast asfaltcentrale ACL verschuift zodat er ruimte ontstaat voor een nieuwe inrit. Hierdoor kruist de inrit niet meer met een fietspad, dit zorgt voor een veiligere situatie. Binnen dit project worden de rotondes op de kruising Heidekampweg met de Mauritsweg in Stein en de rotonde op de kruising Heidekampweg met de Haven opnieuw ingericht.

In het Route A2 - Stein project wordt ook een snelfietspad aangelegd. Dit snelfietspad is een schakel in het snelfietspad tussen Maastricht-Beek-Chemelot Campus.

Werkzaamheden

  • Afsluiten fietspaden, 2 maart t/m half oktober

De tijdelijke wegen komen op de plek waar nu het fietspad ligt. Dit betekent dat vanaf 2 maart het fietspad vanaf Van der Valk tot aan Steinerbos niet beschikbaar is. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Veestraat.

De fietsverbinding over de Kerenshofweg, tussen Stein en Geleen, is erg belangrijk. Daarom wordt deze verbinding bereikbaar gehouden. Bij de rotonde aan de Kerenshofweg worden tijdelijke fietspaden aangelegd. Nadat de nieuwe rotondes en wegen zijn aangelegd, bouwen we het nieuwe fietspad. Volgens de planning zijn de nieuwe fietspaden halverwege oktober beschikbaar.

De afbeelding met de tijdelijke (brom)fietsroute vind je hieronder.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van dit project? Volg dan de Facebook pagina Route A2 - Stein. Hier vind je het laatste nieuws, updates over de voortgang en foto's van het project.

Ook versturen we regelmatig een digitale nieuwsbrief. Hieronder vind je onze verzonden nieuwsbrieven over dit project.

Aanmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link.

Downloads