Hakhoutdag te Stein

Donderdag 28 november 2019

Op zaterdag 30 november gaan we onderhoud uitvoeren in een van de bosgebieden van Stein. Door gericht een aantal bomen vrij te stellen, zorgen we voor meer variatie in de begroeiing. Hierdoor ontstaat er meer dynamiek in de ontwikkeling van het bos en ontstaan er kansen voor meer soorten.

Het werk wordt uitgevoerd met diverse soorten handgereedschappen die ter plekke beschikbaar gesteld worden. Ook voor helmen en handschoenen wordt gezorgd. Het hout dat vrij komt mag worden meegenomen en wordt onder de deelnemers verdeeld. Dus neem je aanhanger, spanbanden en een net mee!

Onder het mom van “samen uit, samen thuis” starten we om 09.00 uur en eindigen uiterlijk om 15.00 uur. Rond lunchtijd zal er een kopje soep geserveerd worden. Voor de grotere honger dienen de deelnemers zelf een lunchpakket mee te nemen.

Meedoen? Meld je dan aan via www.buitenkrachtlimburg.nl. De exacte locatie ontvangen de deelnemers na aanmelding per mail.

Deze dag wordt begeleidt door IKL en is mogelijk dankzij de samenwerking met gemeente Stein en stichting het Limburgs Landschap.