Stein genomineerd voor meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg

Dinsdag 1 oktober 2019

Ook dit jaar is het Platform Mantelzorg Limburg op zoek naar de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg. Gemeente Stein is één van de vier genomineerde gemeenten. Andere kanshebbers zijn de gemeente Kerkrade, gemeente Sittard-Geleen en gemeente Venray. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 oktober tijdens het symposium “Mantelzorg; de beweging van opzij”.

Lindeboom

Rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg, zal in de winnende gemeente de Mantelzorgboom worden geplant. Dat is een lindeboom, omdat deze bekend staat als een zachte, lieve en moederlijke boom.

Waardering

Wethouder Hub Janssen: ‘Deze nominatie is sowieso een mooie waardering voor al het goede werk dat door vrijwilligers en ketenpartners wordt gedaan. Samen zetten we onze schouders onder kwalitatieve zorg en investeren we structureel in de ondersteuning van mantelzorgers. Zodanig dat zij op een verantwoorde manier voor hun naaste(n) kunnen blijven zorgen.’