Bewustwording centraal tijdens Week van Toegankelijkheid

Donderdag 26 september 2019

Van 7 t/m 11 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats met als thema Recreatie. Tijdens deze week tonen verenigingen en organisaties hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Gemeente Stein haakt daarop aan en geeft daar op eigen wijze invulling aan. Daarvoor is samengewerkt met het Sociaal Inclusie Panel en diverse ketenpartners zoals Ecsplore en Stichting MEE.

Actief programma

Dat heeft geresulteerd in een programma van 15 activiteiten verspreid over de week. Het aanbod varieert van yoga tot gezellig samen zijn en van zwemmen bij het Steinerbos tot ervaringsparcoursen in het Winkelcentrum van Stein. Alle activiteiten zijn erop gericht om de mogelijkheden voor mensen met een beperking onder de aandacht te brengen en daarmee bij te dragen aan bewustwording rond toegankelijkheid. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Iedereen doet mee!

Sinds de ondertekening van de intentieverklaring in september 2018 werkt de gemeente aan een inclusieve samenleving. Want in Stein moet iedereen kunnen meedoen!

Bekijk het activiteitenprogramma (PDF, 116.0 kB)