World Cleanup Day

Maandag 23 september 2019

Op zaterdag 21 september was het World Cleanup Day, een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze wereldwijde opruimactie kwamen 160 landen in actie om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Ook in de gemeente Stein werd er opgeruimd. Internationale en industriële wasserij Nedlin uit Elsloo heeft het initiatief genomen om het bedrijventerrein zwerfafval vrij te maken.

Nedlin heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Nedlin zet vol in op duurzaamheid. Dit doen we samen met klanten, leveranciers en intern met onze medewerkers. We doen mee aan World Cleanup Day zodat we ook lokaal kunnen laten zien dat we dit belangrijk vinden en een goede buur zijn,” aldus Luuk de Win, directeur Nedlin.

Gemeentelijke support

De gemeente Stein steunt de opruimactie van Nedlin, door te voorzien in prikkers, vuilniszakken en handschoenen. Wethouder Joep Ummels was ook aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. “Als gemeente hebben we een schone leefomgeving hoog in het vaandel staan. In ons coalitieakkoord hebben wij ook als doel gesteld om meer actie te ondernemen om het zwerfafvalprobleem aan te pakken. Hier maken wij ons hard voor. Dit initiatief van Nedlin helpt daar enorm bij, het zwerfafval terugdringen kunnen wij als gemeente immers niet alleen, ondersteuning van bedrijven en inwoners is hierbij van cruciaal belang,” aldus wethouder Joep Ummels.