Open Monumentendag Stein 2019

Donderdag 29 augustus 2019

Een hoop te beleven voor jong en oud

In het weekend van 14 en 15 september vindt ook in de gemeente Stein de Open Monumentendag plaats. Er is een hoop te doen voor het hele gezin. Ga op zaterdag bijvoorbeeld eens naar de Slakmolen in Kasteel Elsloo. Hier laten molenaars zien hoe onze voorouders graan maalden. Of wandel door de beschermde dorpsgezichten Oud-Urmond en Oud-Elsloo.

Bovendien is er een (fiets)route verkrijgbaar die je langs alle monumenten leidt die onze gemeente rijk is. De (fiets)tocht start bij de Terpkerk aan de Grote Straat 26 in Urmond. De route is daar verkrijgbaar.

Omdat er zoveel te zien is, zijn veel monumenten op zowel zaterdag 14 als zondag 15 september open. In het programma vind je de openingsdagen en -tijden van de monumenten. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur komt te staan.

Voor meer informatie over het programma kun je de evenementenkalender op www.openmonumentendag.nl raadplegen of een kijkje nemen in onze activiteitenkalender.

Bijlage: