Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Donderdag 22 augustus 2019

Goed nieuws voor woningeigenaren die aan de slag willen met het isoleren van hun huis! Na een tijdelijke stop is de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. Vanaf 2 september 2019 kunnen woningeigenaren hun subsidieaanvraag indienen.

Waarvoor?

De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, dan moet je minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning hebben uitgevoerd en betaald. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, gevel- en muurisolatie, HR++ glas, dakisolatie en vloer- en bodemisolatie. Na uitvoering en betaling vraag je de subsidie zelf aan via www.rvo.nl/seeh.

Je komt als eigenaar én bewoner voor de SEEH in aanmerking als:

• de bestaande woning jouw eigendom en hoofdverblijf is, of dat deze je hoofdverblijf wordt na renovatie;
  • je minimaal twee isolerende maatregelen neemt;
  • voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

RVO.nl voert deze subsidieregeling uit, vanaf 2 september 2019 kun je een subsidievraag indienen voor de maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn na 15 augustus 2019. Bekijk alle voorwaarden van deze regeling op www.rvo.nl/seeh.

Wil jij weten wat er in onze gemeente allemaal speelt rond duurzaamheid? Kijk dan op www.gemeentestein.nl/duurzaam.