Zonnepanelenproject in Stein wegens succes herhaald

Donderdag 13 juni 2019

De gemeente Stein is vorig jaar gestart met een grootschalig zonnepanelenproject. Inmiddels zijn ca. 125 daken van zonnepanelen voorzien. Vanwege het grote succes was het beschikbare budget binnen korte tijd besteed. De gemeenteraad heeft daarom opnieuw budget vrijgemaakt voor het voortzetten van het project. Volta Limburg voert, na een nieuwe aanbesteding, ook het vervolgtraject uit.

Duurzame samenleving

Het zonnepanelenproject is één van de projecten die voort is gekomen uit de Energievisie van de gemeente Stein. Door daken te voorzien van zonnepanelen kunnen inwoners hun huis duurzamer maken én geld besparen. Wethouder Danny Hendrix: “We maken inwoners bewust van de noodzaak en voordelen van duurzame energie. Daarbij is het onze taak om inwoners te helpen en ontzorgen. Zo zetten we samen met de inwoners een belangrijke stap richting een duurzame samenleving”.

Voordelen voor de inwoners

Volta Solar gaat het project uitrollen waarbij deelnemers geheel worden ontzorgd: alles wordt geregeld, van installatie tot service.

De gemeente maakt het mogelijk dat woningeigenaren, tegen een voordelig tarief, een lening kunnen afsluiten voor de aanschaf van de zonnepanelen. De maandelijkse aflossing hiervan is lager dan de besparing op de energierekening. Deelnemers lossen de lening in 15 jaar af, waarna de panelen eigendom zijn van de deelnemer.

Informatieavonden

Ben je benieuwd naar het zonnepanelenproject en wil je graag weten wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn? Kom dan naar één van de drie informatieavonden:

• 27 juni, MFC de Grous in Stein
  • 30 september, Maaslandcentrum Elsloo
  • 9 oktober, in MFC Berg aan de Maas

Tijdens deze infoavonden is er ook ruimte voor concrete vragen over specifieke situaties. De bijeenkomsten duren van 19.00 uur tot 21.00 uur, aanmelden is niet nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie of het aanvragen van een maatwerkofferte voor zonnepanelen, kijk op www.dakcheck.nl/stein.