Militaire oefening in Stein

Donderdag 16 mei 2019

Het Ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat er van 24 t/m 28 juni 2019 een militaire oefening plaatsvindt in de gemeente Stein.

Oefening

De oefening wordt gehouden in het kader van training militairen van de Verbindingsdienst. In de praktijk houdt dit in dat de militairen in speciale militaire wielvoertuigen met peilapparatuur het peilen en intercepteren van radiosignalen in heuvelachtig terrein gaat beoefenen. Dit in het kader van Elektronische oorlogsvoering. Tevens gaan ook kleine teams van 3 militairen tactisch en te voet peilstations inrichten. Je gaat hier anders dan de aanwezigheid van militairen niets van merken.

Men gaat zich verplaatsen over bestaande (vaar)wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan deze oefening nemen 90 personen en 20 militaire wielvoertuigen deel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Dienstverlening via 046-435 93 93.