Succesvolle bijeenkomst van Maas tot Bath

Donderdag 18 april 2019

Op woensdagavond 17 april werd met inwoners gesproken over het onthullen van waardevolle cultuurhistorie en landschappelijke waarden in Oud-Urmond.

Gebiedsvisie van Maas tot De Bath

Op initiatief van de Stichting Vrijheid Urmond en de Urmondse Monumentenstichting is er afgelopen maanden een gebiedsvisie van Maas tot De Bath opgesteld met een schetsontwerp voor de korte, midden en lange termijn. Tijdens de informatieavond werd dit schetsontwerp met inwoners uit het dorp verder besproken. De Bath is een gebied waar zich in eerdere tijden een welvarende en voor Urmond belangrijke Maashaven bevond. Het doel is om deze historische context zichtbaar in het gebied terug te laten komen en doen herinneren aan de oude Maashaven. “Dat er zoveel historische informatie verscholen gaat achter een klein stukje gebied. Zeer waardevol om dit meer naar buiten te brengen!”, aldus een bezoekster van de bijeenkomst. Ook Hein Wijnands, bestuurslid van de twee genoemde stichtingen, is enthousiast: “Hiermee kunnen we een mooie kwaliteitsslag maken voor jong en oud!”  

Nog vóór de zomer wordt de visie besproken met de betrokken wethouders en het voltallige college van de gemeente Stein.

Foto: Henk Houben Fotografie