Militaire oefeningen in Stein

Maandag 15 april 2019

Het Ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat er van 30 april t/m 2 mei en 6 t/m 10 mei 2019 drie verschillende militaire oefeningen plaatsvinden in de gemeente Stein.

Oefening

30 april t/m 2 mei
De oefening van 30 april t/m 2 mei houdt in dat men in geaccidenteerd terreingebieden gaat verkennen die mogelijk ingericht kunnen worden voor geneeskundige opstellingen. Het gaat hier enkel om de verkenning zelf en het in kaart brengen van het mogelijke gebied, er wordt niets daadwerkelijk ingericht. Privéterreinen worden pas betreden na afspraken met de eigenaar/beheerder. Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan deze oefening nemen 10 personen en 4 militaire wielvoertuigen deel.

6 t/m 10 mei
De oefeningen van 6 t/m 10 mei houden in dat de militairen in speciale militaire wielvoertuigen met peilapparatuur het peilen en intercepteren van radiosignalen in heuvelachtig terrein gaan beoefenen. Tevens gaat ook een klein team van 3 militairen tactisch en te voet een peilstation inrichten. Inwoners gaan hier anders dan de aanwezigheid van militairen niets van merken. Men verblijft op Militair Oefenterrein de Dellen. Men gaat zich verplaatsen over bestaande (vaar)wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan deze oefening nemen 30 personen en 12 militaire wiel voertuigen deel.

Daarnaast gaan de Infanteristen Koninklijke Landmacht in het kader van grensverleggende activiteiten en teambuilding verschillende activiteiten ondernemen plus een aantal verplaatsingen te voet naar Maastricht, Margraten en Mechelen. Men verblijft op Militair Oefenterrein De Dellen en is gekleed in Militair Sporttenue. De eenheid heeft zelf afspraken gemaakt en toestemming geregeld met de diverse eigenaren/beheerders. Men gaat zich verplaatsen over bestaande (vaar)wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Aan deze oefening nemen 55 personen deel en wordt ondersteund door 4 militaire wielvoertuigen en 4 militaire boten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening via telefoonnummer 046-435 93 93.