Start DOP Stein Centrum

Donderdag 24 januari 2019

De DOPsgewijze aanpak verkleint de afstand tussen de gemeente en onze inwoners. Daarnaast ontstaat er meer contact en samenwerking tussen mensen in de dorpen of wijken. Hierdoor kunnen we effectiever werken aan het behoud van sociale en vitale wijken.

40 inwoners kijken naar de ontwikkelingen van Centrum Stein

Samen met 40 enthousiaste mensen hebben we gekeken naar de ontwikkelingen van het centrum. En gingen we op zoek naar waar zij zich voor in willen zetten en wat ze belangrijk vinden. Ook Ien Plum was erbij. Zij vertelt in deze video waarom ze zich graag wil inzetten binnen DOP Stein Centrum. Cor Gabriels van de coördinatiegroep lichtte de werkwijze van DOP Stein toe. En presenteerde de resultaten van de DOPs in de overige wijken van Stein. Ook werden de aanwezigen bijgepraat over de thema’s duurzaamheid, energiebesparing en de situatie van Centrum Stein door Dennis Fokkinga (Driven by Values). Aan het eind van de avond werd er zelfs al een werkgroep van vijf inwoners gevormd. Zij gaan zich inzetten om onder andere een ontmoetingsplek in de wijk te creëren. Op donderdag 24 januari gaan ze hierover verder brainstormen samen met DOP Oud Stein. “Ik ga ervan uit dat het een succes word, want ik was hier niet alleen vanavond”, vertelt Ien lachend.