Alleen losse bladeren in de bladkorven

Vrijdag 16 november 2018

Alleen losse bladeren in de bladkorven

Sinds begin oktober staan er bladkorven op de gebruikelijke locaties in onze gemeente. In het totaal gaat het om ongeveer 60 bakken. Op veel locaties worden deze bakken niet goed gebruikt.

Geen ander snoeiafval

De bakken mogen uitsluitend gebruikt worden voor bladafval, ofwel losse bladeren. Deponeer hier dus géén ander tuinafval zoals takken, (grof) snoeiafval of gras. De afgelopen weken werd helaas op meerdere locaties ander tuinafval aangetroffen in de bladkorven. Daardoor zijn de verwerkingskosten veel hoger. Voorkom dus onnodige kosten en gebruik de bladkorven op de juiste wijze: alleen voor losse bladeren. Grof snoeiafval kun je gratis inleveren bij het milieupark in Stein.

Vol = melden

De korven worden volgens een vaste ronde leeg gemaakt. Als een bladkorf vol is, kan dit bij de gemeente worden gemeld via telefoonnummer 046-43 59 393. De bak wordt dan geleegd.