Wil jij een mantelzorger helpen?

Vrijdag 19 oktober 2018

In Stein zorgen mantelzorgers voor onze inwoners. Maar wist je dat je als inwoner, vereniging of bedrijf ook iets voor onze mantelzorgers kunt betekenen? Ontdek hoe je de mantelzorgers kunt helpen.

In Stein zorgen veel mensen voor elkaar. Dat zijn onze zeer gewaardeerde mantelzorgers. Zij helpen hun naaste die niet meer alles zelf kan als gevolg van een chronische ziekte, psychische aandoening of handicap. Zij maken het mogelijk dat hun naaste thuis kan blijven wonen, geliefde hobby’s kan doen of familie en vrienden kan zien.

Ondersteuning en waardering
Maar soms kunnen mantelzorgers zelf ook wat ondersteuning gebruiken. Ze worden daarbij geholpen door Steunpunt Mantelzorg Zuid. Ze krijgen informatie over de aandoening van hun naaste, tips voor balans tussen werk en zorgtaken of een gesprek met een mantelzorger in dezelfde situatie. Jaarlijks worden onze mantelzorgers in november extra in het zonnetje gezet met een speciale mantelzorgwaardering.

Steinder Revuu helpt mee
Ook steeds meer bedrijven en verenigingen erkennen de waardevolle taken van onze mantelzorgers. Zoals de Steinder Revuu. Zij stelden dit jaar kaarten beschikbaar voor de mantelzorgers in onze gemeente. Dat werd erg gewaardeerd, want de beschikbare kaarten waren snel vergeven.
Wil jouw bedrijf of vereniging ook iets betekenen voor mantelzorgers? Stuur dan een bericht naar onze mantelzorgconsulent.

Wat kun jij doen?
Ken je een mantelzorger die zorgt voor een inwoner van Stein? Zorg dat hij of zij geregistreerd wordt als mantelzorger en verras hem of haar met de mantelzorgwaardering. Neem contact op met onze mantelzorgconsulente Pia Bronckhorst via p.bronckhorst@mantelzorgzuid.nl of 043-3215046. Meer weten over mantelzorg en mantelzorgwaardering? Ga naar www.gemeentestein.nl/mantelzorg.

Zo zorgen mantelzorgers niet alleen voor onze inwoners, maar onze inwoners ook voor onze mantelzorgers!