Denk mee over de toekomst van de accommodaties in jouw dorp!

Maandag 17 september 2018

Inwoners en verenigingen bouwen samen met de gemeente Stein aan een toekomstbestendige samenleving. Toekomstbestendig betekent dat we nu moeten nadenken over onze behoeften op langere termijn. Dat geldt ook voor accommodaties. Daarbij vragen we jouw hulp. Denk jij met ons mee over de toekomst van accommodaties jouw wijk of dorp?

Toekomst van jouw dorp

De wereld verandert behoorlijk snel. Er wonen steeds minder mensen in onze gemeente, waarvan minder jongeren en meer ouderen. Daarbij worden gezinnen ook kleiner. Deze ontwikkelingen hebben invloed op onze vraag en behoefte om prettig te leven in onze gemeente. Dit heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor bijvoorbeeld het aantal lidmaatschappen bij verenigingen en de accommodaties.

Wat vind jij belangrijk?

Daarom moeten we nu nadenken over onze toekomst en ons de vraag stellen hoe we in de toekomst willen omgaan met de voorzieningen en accommodaties. En dat willen samen doen met jou. We horen graag wat jij belangrijk vindt om de leefbaarheid in jouw dorp te behouden en te versterken.

In oktober komt de gemeente naar jou toe om hierover in gesprek te gaan:

• Bijeenkomst Nieuwdorp op 1 oktober van 19.00-20.30 uur in Buurtcentrum Nieuwdorp
• Bijeenkomst Meers op 3 oktober van 19.00-20.30 uur in Fanfarezaal Meers
• Bijeenkomst Elsloo op 8 oktober van 19.00-20.30 uur in Maaslandcentrum
• Bijeenkomst Berg a/d Maas op 10 oktober van 19.00-20.30 uur in MFC Berg aan de Maas
• Bijeenkomst Kerensheide op 22 oktober van 19.00-20.30 uur in Trefcentrum Kerensheide
• Bijeenkomst Oud-Stein & Stein Centrum op 24 oktober van 19.00-20.30 uur in MFC De Grous
• Bijeenkomst Urmond op 29 oktober van 19.00-20.30 uur in Pater Kolbe Huis

Graag aanmelden voor de bijeenkomst per e-mail via rob.vanderwijst@gemeentestein.nl. Geef hierbij aan naar welke bijeenkomst(en) je komt.

Meer informatie staat op www.gemeentestein.nl/accommodaties.