Heb je al jodiumtabletten in huis?

Dinsdag 31 juli 2018

Bij een kernongeval in de regio kan radioactief jodium vrijkomen. Jodiumtabletten voorkomen dat het lichaam radioactief jodium opneemt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in 2017 al jodiumtabletten uitgedeeld, zodat mensen deze bij de hand hebben. Nog niet iedereen die daarvoor in aanmerking komt, heeft deze jodiumtabletten gekregen. Tot 1 september 2018 kun je via de gemeente jodiumtabletten aanvragen, als je tot de doelgroep behoort. Dit zijn kinderen tot 18 jaar en zwangere vrouwen, die binnen de 20 tot 100 kilometerzonde (hemelsbreed) van een kerncentrale (Tihange) wonen.

Jodiumtabletten aanvragen

Wil je jodiumtabletten aanvragen? Stuur een bericht naar info@gemeentestein.nl of Geef daarbij de volgende gegevens door: voor en achternaam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Of bel naar 046 435 93 93.

Meer weten over jodiumtabletten? Ga naar de website van de Rijksoverheid.