BsGW start controle hondenbelasting

Maandag 4 juni 2018

Vanaf 25 juni wordt huis-aan-huis gecontroleerd op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen aan om het hondenbezit te inventariseren. De controleurs kunnen zich legitimeren, vraag ernaar!

Belastingplichtig

Iedereen die één of meer honden houdt, is belastingplichtig en is wettelijk verplicht hier aangifte van te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor hondenbelasting staat www.bsgw.nl.

Aanmelden

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Is de bewoner niet thuis als de controleur aanbelt dan laat deze een brief met informatie over de hondenbelasting achter. Inwoners zijn verplicht aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan een aanslag hondenbelasting worden opgelegd.

Voorkom een boete

BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer hond(en) niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen om onnodige boetes te voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een boete wordt opgelegd.

Aangifte via internet

Het aan- of afmelden van een hond kan eenvoudig en snel via de persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Log dan in met DigID. Ook wijzigingen in het aantal honden kan hier worden doorgeven. De melding is dan direct geregeld.

Geen internet? Meld jouw hond dan telefonisch aan via de BsGW-telefoon: 088 - 8420 420. Houd jouw BSN dan bij de hand. De BsGW is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op www.bsgw.nl.