Zonnepanelenproject van start in Stein

Vrijdag 25 mei 2018

De gemeente Stein start met een grootschalig zonnepanelenproject. Hiermee wil de gemeente 200 daken van zonnepanelen voorzien. Vandaag hebben de gemeente Stein en Volta Limburg de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Dochteronderneming Volta Solar gaat het project uitrollen waarbij deelnemers geheel worden ontzorgd: alles wordt geregeld, van installatie tot service.

Ambitie

Wethouder Danny Hendrix (Duurzaamheid): ‘Als gemeente hebben we de ambitie om een stevige impuls te geven aan de verduurzaming waarbij een groot deel van de CO2 uitstoot wordt gecompenseerd. Energieproductie met zonnepanelen is daarbij een reële en efficiënte optie. Daarvoor wordt één miljoen euro aan leningen voor inwoners beschikbaar gesteld. Zo zetten we samen met inwoners een stap richting een duurzame samenleving.’

Voordelen voor de inwoners

De gemeente maakt het mogelijk dat inwoners een lening kunnen afsluiten voor de aanschaf van de zonnepanelen tegen voordelig tarief van 1,15% rente. De maandelijkse aflossing hiervan is lager dan de besparing op de energierekening. Deelnemers lossen de lening in 15 jaar af. Na aflossing zijn de panelen eigendom van de deelnemer.

Informatieavonden

Om inwoners te informeren worden binnenkort vier informatieavonden van 19.00 uur tot 21.00 uur georganiseerd:

• 14 juni in MFC Berg a/d Maas
  • 18 juni in Maaslandcentrum Elsloo
  • 20 juni in MFC de Grous in Stein
  • 27 juni in Dorpsdagvoorziening ‘Bie Gerda’ in Meers

Tijdens deze avonden kunnen ook concrete vragen over specifieke situaties aan bod komen.

Zonnepanelen

Inwoners die een maatwerkofferte voor zonnepanelen willen ontvangen, kunnen dat aanvragen via www.dakcheck.nl/stein.

Duurzaamheid

Het zonnepanelenproject is één van de vier projecten die voortkomen uit het integraal duurzaamheidsbeleid. Dit beleid draagt bij aan het realiseren van de doelen die gesteld zijn in het Nationaal Energieakkoord. De drie andere duurzaamheidsprojecten die gemeente Stein als speerpunt heeft benoemd zijn verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen, het project Dubbel Duurzaam en Het Groene Net.