Dodenherdenking 4 mei

Dinsdag 1 mei 2018

Hierbij nodigen wij je uit tot het bijwonen van de jaarlijkse Dodenherdenking in de gemeente Stein. Het is 73 jaar geleden dat de tweede wereldoorlog tot een einde kwam. De Dodenherdenking 2018 staat in het teken van het “verzet”. Het verzet tegen onvrijheid van onszelf en van anderen. Verzet is geen simpele keuze….
Ieder jaar staan we twee minuten stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit stilstaan bij het verleden heeft betekenis in het heden en biedt ons hopelijk zicht op een vreedzame toekomst in vrijheid.

Het programma voor dit jaar is als volgt.

Op vrijdag 4 mei a.s. is er om 18.45 uur een H.Mis in de Parochiekerk St.Jozef te Meers.
Hierna gaan we onder begeleiding van Schutterij St. Joseph naar het monument aan de Kapelaan Berixstraat, waar het verdere programma - met bloemlegging - zal plaatsvinden.
Om 20.00 uur  worden 2 minuten stilte gehouden om de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en latere conflicten te gedenken. De plechtigheid zal muzikaal opgeluisterd worden door de Societé St Martin Fanfare de Stein uit Stein.