Politiesteunpunt in Steins gemeentehuis officieel geopend

Dinsdag 2 januari 2018

Met het openen van handboeien namen burgemeester Leurs-Mordang en politiechef de heer De Rooij vanmorgen het politiesteunpunt in het Steinse gemeentehuis symbolisch in gebruik. De burgemeester verwelkomde de vier Steinse wijkagenten in dit steunpunt dat vanaf 2 januari hun nieuwe werkplek is. Inwoners kunnen er (bij voorkeur) op afspraak terecht voor het doen van aangifte, melding, een advies of een gesprek. Het politiebureau aan de Drossaert Jonker van Kesselstraat in Stein heeft haar deuren definitief gesloten.

Burgemeester Marion Leurs-Mordang: ’Samen met de Politie zijn we ervan overtuigd dat dit ten goede komt aan de laagdrempelige aanspreekbaarheid van de wijkagenten door inwoners. Aangezien de wijkagenten al veelvuldig samenwerken met inwoners en ketenpartners is het centraal gelegen gemeentehuis een logische keuze.’

Dienstverlening blijft hetzelfde

De vertrouwde wijkagenten blijven gewoon in de gemeente actief. Inwoners kunnen in contact komen met de Politie via 0900-8844. Aangifte doen? Ook daarin verandert niets. Inwoners kunnen in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet of de telefoon. Of de Politie neemt ter plaatse de aangifte op. Op www.politie.nl/aangifte staat hoe aangiftes gedaan kunnen worden.

Openingstijden politiesteunpunt

Het steunpunt is iedere maandag en donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur geopend. Om te voorkomen dat inwoners moeten wachten, wordt geadviseerd telefonisch een afspraak te maken via het algemene nummer van de Politie 0900-8844. Wanneer de weg naar het gemeentehuis wegens persoonlijke redenen te moeilijk of onmogelijk is, kan de Politie ook bij inwoners thuis de aangifte opnemen of het gesprek voeren. Buiten deze openingstijden kunnen inwoners ook terecht bij het Politiebureau van het Basisteam Westelijke Mijnstreek in Sittard (Stationsplein 18).

Contactmogelijkheden

Bij spoed: Bel 112.
De politie of een wijkagent spreken, maar geen spoed? Bel 0900-88 44.
Een wijkagent mailen? Mail via wijkagentenstein@politie.nl
Digitaal aangifte doen? Kijk op www.politie.nl/aangifte