Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Inkoopfacturen aanbieden aan de gemeente

Heb je een factuur die de gemeente Stein moet betalen? Als je die op de juiste manier aanbiedt, kunnen wij deze direct verwerken en heb je het geld snel binnen.

Je kunt een factuur op 3 manieren aanbieden:

• Als e-factuur (dit heeft de voorkeur)
  • Als pdf-factuur
  • Per post

Aanwijzingen voor alle facturen
Voor een snellere verwerking vragen wij jouw factuur aan te leveren volgens de aanwijzingen.

Vermeld op elke factuur:

• Wettelijke factuureisen (kijk voor een overzicht op de website van de Belastingdienst)
  • Het verplichtingennummer en de naam van de besteller (deze gegevens krijg je van de opdrachtgever)

Heb je geen verplichtingennummer en naam van de besteller? Vraag dit dan na bij de persoon die de bestellling gedaan heeft. Als de gevraagde informatie niet op jouw factuur staat, kunnen wij deze niet verwerken. Wij nemen dan contact met je op, zodat je een aangepaste factuur kunt sturen. Het duurt dan wel langer voordat je je geld ontvangt.

Stuur jouw factuur als e-factuur óf per mail óf per post. Verstuur NIET jouw factuur via meerdere kanalen! Dit veroorzaakt dat vertraging in de verwerking en de betaling.

E-factuur indienen

• Verstuur e-facturen alléén via het netwerk van Simplerinvoicing. Voor de gemeente Stein gebruik je jouw organisatie-identificatienummer (OIN) 00000001001731105000. E-facturen via een ander netwerk worden niet verwerkt;
  • Stuur je een bijlage mee? Stuur de bijlage dan in pdf-formaat;
  • Bekijk ook de informatiefolder waarin de belangrijkste vragen omtrent e-factureren voor je worden beantwoord: Wat is een e-factuur? Waarom e-factureren? Wat zijn de voordelen? En hoe regel je dit?
  • De gemeente verstuurt géén bevestiging van de ontvangst van een e-factuur. Je kunt hierover zelf afspraken maken met jouw dienstverlener van het netwerk van Simplerinvoicing.

Pdf-factuur indienen (via de mail)

• Stuur jouw e-mail naar facturen@gemeentestein.nl;
  • Maak van jouw factuur een pdf (geen ander formaat en ook geen e-factuur!) en stuur deze mee als bijlage;
  • Maak voor iedere factuur een aparte pdf;
  • Voeg maximaal 10 pdf's (dus 10 facturen) in 1 e-mail;
  • Neem geen geadresseerden op in de cc of bcc.

Factuur per post versturen
Stuur uw factuur naar:
Gemeente Stein
t.a.v. Crediteuren administratie
6170 AA Stein

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op via administratie@gemeentestein.nl of bel naar 046 435 93 93 en vraag naar de financiële administratie.