Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Hartverwarmende initiatieven

Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen raken ons allemaal. Gelukkig duiken overal hartverwarmende initiatieven op. Mensen helpen elkaar door boodschappen te doen, uitlaten van de hond, oppassen op kinderen of het bezorgen van maaltijden. 

Wij steunen zulke acties en zijn trots op onze inwoners. Wil jij ook helpen? Hieronder volgt een overzicht. Help elkaar in deze tijden!

Heb jij nog een aanvulling? Stuur dan een mailtje naar communicatie@gemeentestein.nl en wij zetten ook jouw actie in de lijst. 

Inzamelingsacties mondkapjes huisartsen Stein en Urmond

Onze burgemeester roept op tot hulp voor huisartsen. Er is een groot tekort aan beschermingsmaterialen voor onze zorgwerkers. Heeft u spullen liggen die u kunt missen? Denk hierbij aan wegwerp overalls, stofmaskers (liefst van FFP1, maar chirurgische maskers kunnen we ook gebruiken), gelaatsschermen, wegwerpoverschoenen en wegwerp handschoenen. Alles wat u kunt missen kunnen we gebruiken in de zorg voor onze patiënten in onze huisartsenpraktijken. Al zijn het slechts enkele stuks, we hebben het nodig! Als de zorgmedewerkers thuis komen te zitten kan er ook geen spoedzorg meer worden geleverd.

U kunt deze spullen afgeven bij uw eigen huisarts. Kent u nog collega’s of andere bedrijven die kunnen helpen, vertel hen dan over ons verzoek.

Huisartsenpraktijk Urmond, Graetheidelaan 11A,6129 GC Urmond

Met wat hulp van jou en mij

Er zijn veel mooie initiatieven van bedrijven, verenigingen en individuen.
Ook zijn er super veel mensen, die graag vrijwillig willen helpen. De meeste vrijwilligers melden zich bij bedrijven en sectoren, die het meest bekend zijn. Het gevolg is dat vrijwilligers door deze organisaties vriendelijk bedankt worden voor hun aanbod terwijl anderen geen vrijwilligers kunnen vinden.

Help onze helden speelt daarop in MET WAT HULP VAN JOU & MIJ.

Meld je vandaag nog aan als vrijwilliger. En aan organisaties die teveel vrijwillgers hebben of er op dit moment geen kunnen gebruiken, verwijs mensen door naar https://www.helponzehelden.nl/

Inzamelingsactie mondkampjes bij Brandweer Stein

Ook de veiligheidsregio Zuid-Limburg roepen mensen op om ongebruikte mondkampjes te doneren. Op donderdag 19 maart kunnen deze tussen 14.00 uur en 19.00 uur worden afgegeven bij onze eigen brandweerkazerne, tegenover het gemeentehuis.

HELP ELKAAR Inwoners van Stein

Via de facebookgroep HELP ELKAAR Inwoners van Stein heeft Nicole Carlisi een netwerk aan vrijwilligers klaarstaan die graag helpen bij het doen van boodschappen of andere hulpvragen. Ook kan zij zorgen voor tijdelijk kinderopvang aan huis.

LET OP: alle hulpvragen gaan via Nicole. Zij wijst een vrijwilliger aan en zal je via een privé bericht de naam en foto van deze persoon sturen. Geef nooit zomaar privé gegevens door aan mensen voordat je contact hebt gehad met Nicole.

Zuyderland

Zuyderland wilt zo veel mogelijk patiënten, cliënten en zorgverleners een hart onder de riem steken. Stuur een lieve video, foto of een audiobericht via WhatsApp naar 06-83120183. Zij maken dagelijks een compilatie die zo veel mogelijk verspreid zal worden. Al deze berichten kunnen gepubliceerd worden via sociale media en/of via radio/televisie. Zo bereiken we zoveel mogelijk patiënten en zorgverleners. 

Leveren van maaltijden of producten

Veel lokale ondernemers in de gemeente Stein zijn gestart met het aan huis leveren van maaltijden of producten. Wil je weten of jouw favoriete winkel hieraan meedoet? Kijk hiervoor op hun eigen facebookpagina of website!

Maaltijden van Bie Brigitte

Bij Bie Brigitte in Urmond kunnen mensen tegen schappelijke prijzen volledige maaltijden bestellen. Deze worden gratis in Stein en Urmond bezorgd.

Grote Straat 37, Urmond.
Telefoonnummer:  06 53444820
info@biebrigitte.nl


Groente- of fruitbox Elizabeth Hoeve Urmond

Bij de Elizabeth Hoeve in Urmond kunt u voor 15:00 uur een groente of fruit box bestellen a €15,00. Deze wordt de volgende dag gratis bezorgd. Telefoonnummer: 046 4331894 of 06 12274048

Primera Stein

Primera Stein heeft een telefoonnummer ingesteld waar mensen in een sociaal isolement voor 12:00 uur naar toe kunnen bellen als ze boodschappen uit het winkelcentrum nodig hebben. Deze boodschappen worden dan gehaald en kosteloos bij de mensen thuis gebracht. Deze boodschappen dienen cash afgerekend te worden.

Telefoonnummer: 046 4352405

Poster actie

Judith Hempe Indemans, oprichter van BLINQ Design dacht: hoe mooi zou het zijn als in elke krant, elk magazine dat komende week verschijnt, deze poster pagina-groot komt te staan. En dat heel Nederland deze op zijn/haar raam plakt. Naast Social Media ook het straatbeeld mooier maken. Zo kunnen wij onze zorg helden een warm hart toe dragen in deze tijd. Print onderstaande poster uit en hang hem voor je raam.

Download de poster hier. (JPG, 375.3 kB)


Buurtvereniging Catsop biedt hulp

Het bestuur van de buurtvereniging Catsop staat open voor het organiseren en of bieden van hulp bij ouderen die niet meer de deur uit mogen of kunnen gaan.

Heeft u zelf behoefte aan hulp of weet u van iemand dat hij/zij niet in staat is om bijvoorbeeld boodschappen te doen, laat het dan weten.
Ook als u zelf hulp wilt bieden kan dat. De buurtvereniging coördineert dan de koppeling van u met iemand die hulp nodig heeft.

Stuur een mail naar corona@buurtverenigingcatsop.nl of bel met Linda Tummers 046 437 49 05.


Noodlijn #goedverbonden

De telefonische hulplijn 085 864 01 64 is door de Stichting Kinderleven in Maastricht opgezet om een luisterend oor te bieden aan gezinnen waar de stress hoog oploopt, nu de coronacrisis velen aan huis kluistert. Zoals woordvoerder Simone van Trier vertelt in een artikel van de Limburger: “Het is een ventiel om in alle rust stoom af te blazen. Als het nodig is verwijzen we door naar crisisdiensten of politie. Met dit alles hopen we kindermishandeling of fysiek geweld te voorkomen. Veel sociale controle is weg. De juf op school is er plots niet meer, opa en oma moeten thuisblijven. Op deze manier kunnen we gezinnen leren zelfredzaam te worden.”

De noodhulplijn #goedverbonden wordt volledig bemand door gekwalificeerde professionals, die op vrijwillige basis meewerken. Intussen hebben twintig hulpverleners en vier telefonistes hun medewerking toegezegd. Het is de bedoeling dat het telefoonnummer vanaf woensdag bereikbaar is, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Als de vraag groot is, worden deze tijden verruimd. Deze telefoonlijn is vooral bedoeld voor mensen die geen contacten met instellingen zoals jeugdzorg, huisartsen of het rode kruis hebben.