Connection walk

Datum

Zondag 24 december 2023 09:45 uur - 17:00 uur

Locatie

Veteranen Stein - Stein

Website: https://m.facebook.com/112997687558470/

CONNECTION WALK

In de gemeente Stein wonen ongeveer 120 militaire veteranen. Mensen die de Nederlandse samenleving en normen en waarden hebben vertegenwoordigd en verdedigd in opdracht van de Staat. Over de hele wereld, gespreid over decennia.

De meeste veteranen beëindigen hun missie en keren terug naar huis. Sommigen betalen echter de hoogste prijs. Dat offer brachten vele duizenden geallieerde militairen die Europa bevrijdden van de nazi’s. Velen van hen rusten op de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. Zij mogen niet worden vergeten.

In de drukke periode rond Kerstmis brengt het Veteranencomité Stein een verbinding tot stand tussen onze bevrijders en de veteranen uit Stein. Dat gebeurt door de 21 kilometer tussen de Vrijheidsboom bij het gemeentehuis in Stein en de Amerikaanse militaire begraafplaats lopend te overbruggen. De Steinse veteranen willen door middel van de ‘Connection Walk’ hun eeuwige respect en dank aan onze bevrijders uiten. Bij aankomst zal een minuut stilte worden gehouden na het leggen van een krans ter ere van de gevallenen en vermisten.

Het Veteranencomité Stein roept de veteranen, familieleden, vrienden en sympathisanten op om aan te sluiten bij de Connection Walk. De tocht vertrekt om 10.00 uur 24 december bij de Vrijheidsboom bij het gemeentehuis. De route gaat ruwweg via Elsloo, Beek, Genhout, Oensel, Klein Haasdal, Valkenburg, Vilt, Sibbe en Margraten naar de begraafplaats. Onderweg zal gezamenlijk de lunch worden genuttigd. Vooralsnog is de lunch op eigen kosten. De aankomst in Margraten is naar verwachting rond 15 uur.

Vanaf begin tot eind is de lengte van de tocht ongeveer 21 kilometer; een afstand die misschien niet iedereen kan of wil afleggen. Het afleggen van de hele afstand is geen doel, daarom is het geen probleem om slechts een deel van de tocht mee te lopen. Het is vanzelfsprekend ook prima als je alleen bij de start of bij de aankomst aanwezig kunt zijn.
Het doel is namelijk verbroedering, kameraadschap, respect en zichtbaarheid.

Wil je meelopen met de ‘Connection Walk’ of op een andere manier deelnemen? Meld je dan aan via veteranenstein@gmail.com
 


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93