Dobbelsteinprijs 2023

Datum

Zaterdag 7 oktober 2023 13:00 uur - zondag 15 oktober 2023 17:00 uur

Locatie

Terpkerk in Urmond

Van 7 tot en met 15 oktober 2023 organiseren wij voor de zesde keer de Mr. Harry Dobbelsteinprijs. De Mr. Harry Dobbelsteinprijs is een wedstrijd voor niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Stein. Deelname is gratis en staat open voor kunstenaars die geboren, getogen dan wel woonachtig zijn in de gemeente, of er (aantoonbaar) een actieve relatie mee hebben. Organisatie door de Stichting Kleine Monumenten Stein in samenwerking met de Culturele Werkgroep Stein.

Thema

Het verplichte thema voor de werken is deze keer bewegen/beweging, waarbij je kunt denken aan objecten, tijd, sociaal, contrast, natuur enzovoort. 

Inschrijving

Er kan ook deze keer ingeschreven worden in 2 categorieën, en wel 2-dimensionaal (plat) en 3-dimensionaal (ruimtelijk). Ingezonden werken mogen niet ouder zijn dan 2 jaar en bij voorkeur niet eerder geëxposeerd. De deelnemende kunstenaar mag per categorie één werk aanmelden. Bij meer dan 45 aanmeldingen zal door de jury aan de hand van foto’s worden beoordeeld wie wordt toegelaten tot de expositie. De inschrijftermijn sluit op 1 juli 2023.

De eerste twee weekenden van oktober bieden wij in de Terpkerk een podium aan de deelnemende kunstenaars.
Vanwege het grote succes krijgen bezoekers ook nu weer in het eerste weekend de mogelijkheid een stem uit te brengen op hun favoriete werk. Daarna zal ook een onafhankelijke en deskundige jury prijswinnaars in de beide categorieën aanwijzen. De prijsuitreiking is daarom in het 2de weekend. Behalve een geldprijs krijgen de prijswinnaars ook een volwaardige tentoonstelling van hun werk aangeboden in het voorjaar van 2024 in de Terpkerk.

Informatie

Uitvoeriger informatie, met data, inschrijfformulier en reglement, is te vinden op de website van de Culturele Werkgroep Stein.

Aanmeldingen bij voorkeur via mail naar dobbelsteinprijs@gmail.com  Ook vragen kunnen gesteld via dit e-mailadres.
Als het echt niet anders kan is aanmelding per post mogelijk bij dhr. P. van Mölken, Mauritsweg 11, 6171 AC Stein.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93