de zoektocht naar het winterkamp van de Vikingen langs de Maas.

Datum

Woensdag 3 mei 2023 19:30 uur - 21:30 uur

Locatie

MaasBandProject - MFC de grous

Website: www.maasbandproject.nl

In deze lezing neemt Bart Van den Bossche je mee naar de locatie van het winterkamp, dat betrokken werd door het Grote Leger aan de Maas in 881- 882, dat in onze streken moet hebben gelegen. Een aantal recente ontwikkelingen werpt een geheel nieuw licht op deze zaak, waarbij verscheidene directe en indirecte elementen in de richting van de omgeving van Maasband wijzen. Deze voordracht tracht op een bevattelijke manier een overzicht te bieden van deze zoektocht en ze te koppelen aan de reeds gekende elementen.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93