Bijeenkomst dementie

Datum

Woensdag 30 november 2022 18:30 uur - 20:30 uur

Locatie

Café-Brasserie Merode in Stein

Op woensdag 30 november zal Claudia Lemmens een presentatie geven over dementie in de grote zaal van Café-brasserie Merode, Merodestraat 31 te Stein. Het begint om 18.30 uur tot uiterlijk 20.30 uur. Claudia werkt in het Dr. Ackenshuis (verpleeghuis) in Gulpen als coördinator Zorg en Welzijn op een psychogeriatrische afdeling.

Vergeetachtig is iedereen wel eens: vergeten waar de sleutels liggen, niet op iemands naam kunnen komen. Iets is tijdelijk uit het geheugen verdwenen. Het is een normale geheugenklacht die wel eens erg vervelend kan zijn, maar die zich ook vaak zelf weer oplost.
Bij dementie is dat heel anders; dementie kan zich bovendien heel verschillend uiten.

Programma

Vóór de pauze wordt ingegaan  op het verschil tussen dementie en vergeetachtigheid, op welke wijze dementie zich kan uiten, welke vormen van dementie we kunnen onderscheiden en hoe we met dementie om kunnen/moeten gaan.
Na de pauze (met koffie en cake) volgt een vrolijk samenzijn met een leuke breinsimulatie en geeft ze aan hoe we het risico op dementie kunnen verkleinen.

Aanmelden

Wil je de lezing bijwonen?  Aanmelding via mail heeft de voorkeur. Stuur een mail naar  notermans89@gmail.com  met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Je kunt je ook  telefonisch aanmelden via 046 4373505. Aanmelden graag uiterlijk zondag 20 november.

De informatie is weg belangrijk voor iedereen die in zijn omgeving met de ziekte te maken krijgt. Leden van KBO Groot Stein kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Ook niet-leden  mogen deze middag bezoeken. Ze krijgen een verzoek om vóóraf € 3.00 te betalen.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93