Taalcafé

Maandag 17 oktober 2022 12:30 uur - 14:30 uur

Bibliotheek De Domijnen - Bibliotheek Stein

Website: https://www.dedomijnen.nl/bibliotheek/agenda/

Het Taalcafé bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten waar inwoners van de gemeente Stein die moeite hebben met lezen en schrijven ondersteuning kunnen krijgen. In het Taalcafé wordt, onder begeleiding van taalvrijwilligers, op een leuke manier geoefend in het beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven.

Het Taalcafé in de gemeente Stein maakt onderdeel uit van de aanpak laaggeletterdheid. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat staat gelijk aan 18%, dus ongeveer 1 op de 6 mensen. Bibliotheek De Domijnen heeft het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid als één van haar speerpunten opgenomen in haar beleid. Hiervoor werken wij nauw samen met de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek en welzijns- en onderwijsinstellingen.

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.