Kinderactiviteit: Bodemdiertjes zoeken

Datum

Zondag 25 september 2022 13:30 uur - 16:30 uur

Locatie

Steinerbos bij IVN Stein 'De Boschhook'

Ieder jaar gaan we op safari in onze Heemtuin op zoek naar de belangrijke maar vaak vergeten bodemdiertjes.
Gewapend met schepjes, potjes en een zoekkaart gaan de kinderen op zoek naar duizendpoten, slakken, wormen, kevers, pissebedden en nog veel meer bodemdiertjes. Deze kleine beestjes vind je op schaduwrijke en vochtige plekken in onze Heemtuin.

Na de zoektocht zullen de vrijwilligers van IVN je helpen om uit te zoeken, welke diertjes jij gevonden hebt. Natuurlijk worden alle gevangen diertjes weer netjes teruggezet in de natuur. Dit jaar zullen vrijwilligers van de Egelopvang weeraanwezig zijn om interessante informatie te geven over de egelopvang en zijn bewoners. Bovendien kunnen de kinderen (tegen een kleine vrijwillige bijdrage) een heus wormenhotelletje knutselen. Dús aan de slag!

Tot ziens in het Steinerbos bij IVN Stein 'De Boschhook'.
Aanmelden voor deze gratis activiteit is niet nodig.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93