Maasgalmtocht

Datum

Zondag 10 juli 2022 07:00 uur - 15:00 uur

Locatie

Maaslandcentrum Elsloo

Op Zondag 10 juli 2022 kun je deelnemen aan de 26ste Maasgalmtocht. Je kunt kiezen uit de volgende afstanden: 6-10-15-20-25 of 30 km. Vertrekken kan vanaf het Maaslandcentrum (Burg. Maenenstraat 45 te Elsloo) tussen 07:00 en 15:00 uur afhankelijk van de afstand.

Deze unieke wandeltocht laat je genieten van prachtige Limburgse natuur en cultuur. Zo worden de historische dorpskernen van Elsloo en Geulle aan de Maas aangedaan, met het kasteel van Elsloo, de Augustinuskerk, de Schippersbeurs, de watermolen Hulsen en het kasteel van Geulle. Je doorkruist het kasteelpark met zijn diverse bronnetjes en het beschermde natuurreservaat Bunderbos (Natura 2000 natuurgebied) met zijn hellingbossen en kabbelende beekjes. Het natuurreservaat is een waar eldorado voor de wandelaar en natuurliefhebber. Je passeert kapelletjes, wegkruisen, laag- en hoogstamboomgaarden. Tijdens deze wandeling kom je ogen (en oren voor de vogelliefhebber) tekort. Er is een mooie pauzeplek ingericht waar een hapje en een drankje te koop is.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93