Jeugdactiviteit van het MaasBandProject

Datum

Zaterdag 2 oktober 2021 10:00 uur - 12:00 uur

Jeugdactiviteit van het MaasBandProject

Thema: Een zwerfsteen in de Maas: de geschiedenis van rots, naar kei, naar steen!

De reis van een zwerfsteen uit de Maas wordt verteld terwijl we aan de oever van de Maas zitten. Hoe is de steen ontstaan en wat heeft
deze steen allemaal meegemaakt en doorstaan door de jaren heen? Waar is de steen voor gebruikt en welke ontmoetingen heeft deze steen gehad? En hoe is die steen hier terecht gekomen? Na het verhaal maken de kinderen er een mooie tekening over. Van het verhaal van de steen wordt samen met de tekeningen van de kinderen een boek gemaakt dat gratis digitaal wordt verspreid onder de deelnemende kinderen en geïnteresseerden.

Hierna gaan we steen zoeken, Wil geeft uitleg over de gevonden steen. Dan is het tijd voor ranja en iets lekkers. Ondertussen ketsen we kiezels op de Maas. We gaan Happy Stones maken, een steen waar je blij van wordt. Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is en vervolgens ergens is neergelegd om de vinder blij te maken. Als je zo’n steenvindt mag je deze meenemen naar huis, of op een ander plekje neerleggen om iemand anders een geluksmomentje te bezorgen. Zo zwerven de beschilderde stenen door het hele land, soms zelfs in het buitenland, om mensen blij te maken. Het is niet de bedoeling dat je de steen verstopt, de vinder moet de steen juist tegenkomen. Het lijkt ons leuk als de kinderen de steen meenemen op vakantie en hem daar achter laten. Met een briefje vragen we de vinder om een berichtje te sturen met een foto van de betreffende steen naar maasbandproject@gmail.com. Deze berichtjes plaatsen we op onze website, zodat we de zwerfstenen kunnen volgen.

Algemene informatie

  • Deelname: GRATIS, op eigen risico.
  • Leeftijd: Van 6 jaar tot 13 jaar, 10 plaatsen VOL=VOL, begeleiders zijn welkom.
  • Wanneer: Zaterdag 2 oktober 2021.
  • Tijd: Van 10.00 tot 12.00 uur.
  • Waar: De uitkijktoren aan de Maas aan de Geerlingskuilweg. Zie deze link naar de plek op google maps. 

Bij slecht weer heeft Ut Bakkes in Maasband binnen ruimte aangeboden. We laten 30 september weten waar je moet zijn.

Aanmelden

Aanmelden kan via mailadres maasbandproject@gmail.com, tot uiterlijk 20.00 uur op woensdag 29 september 2021. Na aanmelding ontvang je een mail ter bevestiging van ons.

Meer informatie 

Meer informatie vind je op de facebookpagina of op de website van het maasbandproject.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93