ST'OER

Datum

Zaterdag 27 april 2019 13:00 uur - zondag 19 mei 2019 17:00 uur

Locatie

TERPKERK-Urmond

Website: https://www.cwstein.nl

Culturele Werkgroep Stein organiseert EXPOSITIE van

Margot Oomen & Hetty de Boer

Verweerd, beschadigd, ruw… HUID. Dit zijn beschrijvingen die in je opkomen als je het werk van Hetty en Margot bekijkt. De ‘huid’ die ontstaat bij de veroudering van materialen fascineert Margot en Hetty en inspireert hen tot hergebruik van een weggeworpen plaat verroest ijzer, oud papier en frames van lampekampen… Zij vormen deze om tot een nieuwe beeldtaal waarbij de ruwe huid van het gebruikt materiaal een cruciale rol speelt in het ontstaan van nieuw werk.

Het tweedimensionaal werk van Hetty en Margot is eveneens op dit principe gebaseerd. Margot plaatst tientallen dunne lagen verf over elkaar waardoor er een leerachtige huid ontstaat met een diepe transparantie. Hetty daarentegen gebruikt de verwering van het materiaal als een nieuw canvas dat voor haar veelal door de natuur geprepareerd is. Dat verwerkt ze met collagetechnieken tot een ijzeren schilderij.