Lezing voor ouders over cyberpesten

Datum

Donderdag 15 november 2018 19:00 uur - 20:00 uur

Locatie

Leeswinkel De Domijnen Stein

Lezing voor ouders in de Leeswinkel De Domijnen Stein over actueel thema

CYBERPESTEN GROOT PROBLEEM ONDER JONGEREN

Pesten vormt een steeds groter probleem onder jongeren, waarbij cyberpesten vaak onzichtbaar blijft. 8% van de jongeren (meest recente onderzoek uit 2015) heeft ermee te maken. In het kader van de Week van Respect organiseert Leeswinkel De Domijnen in samenwerking met de stichting Stop Pesten Nu een lezing over dit onderwerp voor ouders van scholieren en geïnteresseerden op 15 november om 19.00 uur in Leeswinkel De Domijnen Stein.

De ouderavond/lezing wordt gegeven door Patricia Bolwerk van de stichting Stop Pesten Nu (www.stoppestennu.nl) en gaat over het pesten via digitale media in de meest brede zin van het woord. Vooral het gemak waarmee dreigende berichten worden verstuurd, het plaatsen van belastende foto's of filmpjes, bangalijsten, grooming, sexting etc. is een belangrijk onderdeel van de lezing. Jongeren staan vaak niet stil bij de consequenties. En ouders weten niet hoe ermee om te gaan.

De ouderavond/lezing duurt een uur (van 19.00 - 20.00 uur) en na afloop is er voldoende gelegenheid voor het stellen vragen en discussie. Vanwege de organisatie is aanmelden vooraf wel wenselijk via: bibliotheek.stein@dedomijnen.nl. De lezing is een onderdeel van het activiteitenprogramma van de nieuwe Leeswinkels om nog nadrukkelijker onderdeel en podium van de lokale gemeenschap te zijn.