Augst Cultuurfestival: Feest van toen in een sfeer van nu

Datum

Vrijdag 17 augustus 2018 - zondag 19 augustus 2018 23:00 uur

Locatie

Berg aan de Maas

De Oogstdankfeesten krijgen een nieuwe naam in een modern jasje: Augst Cultuurfestival. De traditie van 72 jaar Oogstdankfeesten wordt daarmee voortgezet. Zowel de programmering als ook naam en logo worden passend afgestemd op deze moderne tijd.

Nieuwe naam in een modern jasje
De laatste jaren is het Oogstdankfeest een weg ingeslagen die steeds verder af komt te staan van het ‘danken van de oogst’. Dit heeft geleid tot een andere opzet van het Oogstdankfeest. Vanaf 2018 wordt de weg ingeslagen met een nieuw totaalconcept waarin plaats is voor het beste van het verleden gecombineerd met nieuwe ideeën voor de toekomst.

Augst Cultuurfestival 2018
Dit jaar vindt het Augst cultuurfestival plaats van 17 t/m 20 augustus. Dit weekend heeft een centraal thema: ‘Helden’. Op vrijdag en zaterdag vinden vanouds de MVO-middag, het muziekprogramma in het feestpaviljoen, de kindermiddag en het straattheater plaats. Op zondag wordt de dorpskern feestelijk en passend aangekleed naar het thema ‘helden’. Het hoogtepunt van de Oogstdankfeesten, de Culturele Stoet, volgt een compacte route door Berg aan de Maas. De praalwagens vormen na afloop van de stoet op diverse pleinen het decor voor toneel, dans en muziek. Daar verschijnen jeugdhelden van nu en van vroeger. De organisatie van de Oogstdankfeesten wil in de toekomst meer lokale groepen uit de regio betrekken bij het Augstfestival.

Meer info op www.oogstdankfeesten.nl of facebook.com/oogstdankfeesten.