Vrijwilligerswerk waar je energie van krijgt?

Word Energiecoach bij het Stein Support Team!

Het Stein Support Team is iets nieuws. Een team vrijwilligers die niet praten maar doen! We zijn er voor iedereen in Stein die wel wat hulp kan gebruiken. De komende tijd helpt het Stein Support Team mensen met een hoge energierekening. Daarvoor zoeken we nog vrijwilligers. Ben jij ongeveer een dag per week beschikbaar? Meld je aan als:

Energiecoach (m/v)

Je bezoekt mensen in de gemeente Stein die hebben aangegeven hun energieverbruik te willen verlagen. Je bekijkt ter plekke de woning en informeert hoe zij op dit moment met elektriciteit en aardgas omgaan. Vervolgens geef je tips en adviezen over energiebewust gedrag. Het leuke is: je mag iets weggeven. Je stelt namelijk samen met de bewoner een Bespaarbox samen, vol energiebesparende producten. Van LED-lampen tot tochtstrips, zo wordt er echt werk gemaakt van energie besparen.   

In sommige gevallen heb je als Energiecoach ook nog de mogelijkheid om een sterk verouderd elektrisch apparaat in het huis te laten vervangen voor een nieuw, energiezuinig apparaat. Zo pak jij binnen het Stein Support Team de energiezaken voortvarend aan. Lijkt het je leuk om op deze manier iets te betekenen voor mensen in Stein? Klik hier om je aan te melden!

Profiel Energiecoach

  • Nederlands en/of Engelstalig
  • Je wilt je graag inzetten om je omgeving te verduurzamen
  • Je vindt het leuk om je buurtgenoten te helpen
  • Je bent per maand maximaal 36 uur (flexibel) beschikbaar
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig
  • Je werkt nauwkeurig

Als het klikt, ben je snel aan de slag!

Je krijgt een tweedaagse opleiding tot Energiecoach, inclusief proefdraaien. Daarna ga je zelfstandig op pad. Een huisbezoek duurt ongeveer 1 uur. Per bezoek ontvang je een kleine vergoeding. Daarnaast is er een reiskostenvergoeding beschikbaar. Gemiddeld ontvang je ongeveer € 180 per maand + reiskosten.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93