Duurzaamheidsleningen en -subsidies

Bekijk alle mogelijkheden om leningen en/of subsidies te krijgen voor jouw duurzaamheids-maatregelen op: www.nieuweenergieinlimburg.nl.

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing

Ben jij eigenaar van een koopwoning en is dit jouw hoofdverblijf? Dan kun je gebruik maken van de landelijke Investeringssubsidie Duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Via deze regeling kun je subsidie krijgen voor een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en vijf typen isolatiemaatregelen (gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringsvloerisolatie, vloer-/bodemisolatie en hoogrendementsglas).

Op deze manier kun je jouw huis isoleren én duurzaam verwarmen tegen lagere kosten.

Deze subsidie is de uitgebreide versie van de Investeringssubsidie Duurzame Energie die de afgelopen jaren beschikbaar was voor warmtepompen en zonneboilers. Deze regeling is voor woningeigenaren aangevuld met subsidie voor het aansluiten op een warmtenet en vijf typen isolatiemaatregelen. De isolatiesubsidie van vorig jaar (de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) is niet meer beschikbaar voor woningeigenaren, wel nog voor VvE’s.

Je vraagt deze subsidie aan binnen 12 maanden na de aanschaf en installatie. Kijk voor meer informatie op de website van nieuwe energie in Limburg.