Dubbel Duurzaam

Sinds eind vorig jaar loopt het project Dubbel Duurzaam in onze gemeente. Met Dubbel Duurzaam worden woningeigenaren gestimuleerd hun woning duurzaam en levensloopbestendig te maken. Dit door bewustwording te creëren en door inwoners concreet op weg te helpen.

Twee scans

Via Dubbel Duurzaam kunnen woningeigenaren gebruik maken van twee woningscans: een energie- en een zorgscan. Een onafhankelijke duurzaamheidscoach voert de scan(s) op locatie uit. Het resultaat is een rapportage die de mogelijkheden beschrijft om enerzijds het energieverbruik te verminderen én duurzame energie op te wekken en anderzijds de maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk op een veilige manier thuis te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche, een traplift of het verwijderen van dorpels.

Huis van de toekomst

Duurzaamheid raakt iedereen. Als we echt wat willen veranderen, moeten we dat sámen doen: overheid, ketenpartners, bedrijfsleven en inwoners. De overheid stimuleert inwoners hierin door het aanbieden van bijvoorbeeld subsidies, leningen, informatie, (gratis) woningscans en door zelf het goede voorbeeld te geven. Vanuit dat oogpunt wordt binnenkort het ‘Huis van de toekomst’ geopend. Dit huis staat in Nieuwdorp en is een initiatief van Woonstichting Zaam Wonen en de gemeente Stein. Deze woning aan de Crostolostraat 10 is een voorbeeldwoning om inwoners te informeren én te enthousiasmeren over levensloopbestendig wonen en het verduurzamen van woningen. De direct omwonenden zijn hier al per brief over geïnformeerd.

Meer weten?

Wil jij meer weten over het ‘Huis van de toekomst’ en wat dit voor jou kan betekenen? Kijk dan op www.gemeentestein.nl/duurzaam of loop binnen tijdens een spreekuur.