Nieuwdorp duurzaam

In de gemeente Stein loopt project Dubbel Duurzaam. Met Dubbel Duurzaam worden woningeigenaren gestimuleerd hun woning duurzaam en levensloopbestendig te maken door bewustwording en persoonlijk advies.

Twee scans

Via Dubbel Duurzaam kunnen woningeigenaren gebruikmaken van twee woningscans: een energie- en een zorgscan. Een onafhankelijke duurzaamheidscoach voert de scan(s) op locatie uit. Het resultaat is een rapportage die de mogelijkheden beschrijft om enerzijds het energieverbruik te verminderen en duurzame energie op te wekken en anderzijds de maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk op een veilige manier thuis te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, tochtstrips, isolatie, een inloopdouche, een traplift of het verwijderen van dorpels.

Huis van de toekomst

In september 2021 is het ‘Huis van de toekomst’ geopend. Dit huis staat in Nieuwdorp (Crostolostraat 10) en is een initiatief van Zaam Wonen en de gemeente Stein. Het Huis van de Toekomst is er om je te informeren én te enthousiasmeren over levensloopbestendig wonen en het verduurzamen van huur- en koopwoningen. Je kunt hier gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een bezoek en meer informatie.

Afspraak maken? Stuur een mailtje naar info@dubbel-duurzaam.nl of bel 0412 66 78 23.

€90,- cadeau voor energiebox of energieadviesgesprek

Inwoners van Stein krijgen €90 cadeau om energiebesparing en verduurzaming van het eigen huishouden aan te pakken. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een interessante subsidie vanuit de overheid. De €90 kan worden ingezet voor kleine energiebesparende middelen en/of een energieadviesgesprek met een onafhankelijk adviseur van de WoonWijzerWinkel Limburg.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op www.gemeentestein.nl/energiebox.

Ben er snel bij want de beschikbare subsidie is gemaximaliseerd. OP=OP!

Meer weten?

Kijk op www.gemeentestein.nl/duurzaam.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93