Dubbel Duurzaam

Wil jij graag je woning verduurzamen, energie besparen of zelf energie opwekken? Of wil je langer thuis blijven wonen en het comfort in huis verbeteren? Maar weet je niet waar te beginnen? De gemeente Stein en Dubbel Duurzaam helpen je hier graag bij!

Via Dubbel Duurzaam kun je gebruik maken van twee woningscans: een energie- en een zorgscan. 

Wat is Dubbel Duurzaam?

Via Dubbel Duurzaam kun je gebruik maken van twee woningscans: een energie- en een zorgscan. Een onafhankelijke duurzaamheidscoach voert de scan(s) bij je thuis uit. Het resultaat is een rapportage dat de mogelijkheden beschrijft om enerzijds het energieverbruik te verminderen én duurzame energie op te wekken en anderzijds de maatregelen die nodig zijn om zo lang mogelijk op een veilige manier thuis te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche, een traplift of het verwijderen van dorpels.
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Als woningeigenaar kun je eenvoudig een scan aanvragen via www.dubbel-duurzaam.nl. Hieronder lees je hoe het proces vervolgens verder gaat:

Stappenplan voor duurzaamheid

Voordelige lening

Voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen in je woning, kun je een voordelige lening afsluiten via de stimuleringslening Duurzaam Thuis van de provincie Limburg. Deze lening heeft een aanzienlijk lager rentepercentage dan een gangbare lening. Kijk op www.limburg.nl/duurzaamthuis voor meer informatie over deze lening.

Webinar Dubbel Duurzaam gemist?

Op woensdag 9 december 2020 vond de webinar Dubbel Duurzaam plaats. Hier kon je alles te weten komen over de gratis zorg- en energiescans.

Webinar gemist? Geen probleem! Klik op deze link om de webinar terug te kijken.

Meer informatie?

Ga naar www.dubbel-duurzaam.nl voor meer informatie, stuur een mail naar info@dubbel-duurzaam.nl of bel 041 - 266 7823.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.