Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Afval

Let op! Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen i.v.m. het coronavirus. Bekijk de actuele stand van zaken hier.

Persoonlijke afvalwijzer digitaal

Jouw persoonlijke afvalwijzer ontvang je één keer per jaar per post. Ook is de afvalwijzer beschikbaar via www.rwm.nl.

RWM-afval app

Download de gratis RWM-app voor smartphone of tablet voor actuele inzamelinformatie. Deze app biedt informatie over ophaaldagen, afvaltips en informeert je over incidentele wijzigingen in afvalinzameling.

Milieupark

Het milieupark bevindt zich op de Stadhouderslaan 245 in Stein. Bekijk de openingstijden en de regels voor het aanbieden van afval op www.rwm.nl.

Het grof vuil kan zowel bij het milieupark in Stein als bij de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek (Sittard, Geleen, Born, Schinnen en Beek) kan worden ingeleverd.

Download hier (PDF, 143.3 kB) de huisregels die gelden op het milieupark

Tarieven

De tarieven voor afvalinzameling en de tarieven van de afvalstraat vind je hier (PDF, 719.0 kB).

Tuinafval gratis brengen

Tuinafval kun je het hele jaar gratis naar het milieupark brengen. Ook wordt het twee keer per jaar gratis aan huis opgehaald. Kijk in de afvalwijzer wanneer het in jouw straat wordt opgehaald.

Ondergrondse container

Een pasje om gebruik te maken van een ondergrondse container is alleen verkrijgbaar met een afspraak. Neem hiervoor dus contact op met de gemeente.

Oud ijzer

U kunt oud ijzer gratis inleveren bij het RMW milieupark. Het voordeel hiervan is dat de opbrengst van het oud ijzer door gemeente in mindering wordt gebracht op de afvalstoffenheffing. Het oud ijzer wordt niet door de gemeente ingezameld.

Voorbeelden van oud ijzer zijn die u kunt afgeven bij het milieupark zijn:

Omschrijving
Schroot
Roestvrijstaal
Zink
Aluminium
Koper
Lood
Edel metalen

Let op! Witgoed is geen oud ijzer.

Elektrische apparaten

Hieronder valt ook witgoed, zoals koelkasten. Deze apparaten bevatten koelvloeistof (chemisch afval) en moeten dus op een speciale wijze worden vervoerd naar de verwerkers van deze apparaten. Je kunt jouw oude koelkast meegeven met de leverancier van jouw nieuwe koelkast of naar het milieupark brengen.

Inzamelaars

Naast RWM heeft de gemeente Stein nog twee inzamelaars aangewezen (d.m.v.een  inzamelvergunning) voor huis-aan-huis inzameling van oud ijzer en andere metalen. Dat zijn:

  • De heer Meijers, telefoon  046-4334781 / 06-54294325
  • De heer Verspaget, telefoon 06-22869002

Strafbaar

Het inzamelen van oud ijzer zónder inzamelvergunning is strafbaar. Ook inwoners mogen geen oude metalen aanbieden of plaatsen langs de straat. Het is op dit moment niet meer mogelijk een aanwijzingsvergunning te krijgen voor het ophalen van oude metalen.

Aanwijzingsbesluit Cameratoezicht

De gemeente heeft een aanwijzingsbesluit cameratoezicht (PDF, 1.0 MB)afval in werking laten treden. Dit aanwijzingsbesluit bestaat uit de verschillende hotspotlocaties waar dumpingen en bijplaatsingen van afval plaats vinden. Om hiertegen op te treden is er een aangepast aanwijzingsbesluit  gemaakt zodat de mobiele camera daarvoor ingezet kan worden. Dit aanwijzingsbesluit is geldig van 20 mei 2020 t/m 19 mei 2022.

Vragen of klachten?

Neem met vragen of klachten direct contact op met RWM via telefoonnummer 046-21 00 120 of stuur een mail naar kcc@rwm.nl.