Verkeersmaatregelen in Elsloo

Eind 2016 is de gemeente Stein gestart met het verkeersarrangement Elsloo. Dit is samen met de Werkgroep Verkeer & Veiligheid van het Dorpsplatform Elsloo opgesteld. Het verkeersarrangement is middels een interactief proces met inwoners en belanghebbenden uitgevoerd. Tijdens de inventarisatiefase werd de rijsnelheid in diverse straten benoemd als aandachtsgebied. Naar aanleiding daarvan zijn op 17 locaties in Elsloo snelheidsmetingen gehouden.

Maatregelen als gevolg van snelheidsmetingen
Op basis van de resultaten van de snelheidsmetingen worden alléén op de Scharberg en het Kempken maatregelen noodzakelijk geacht. Op de Scharberg worden (middels markeringen) optische drempelplateaus aangebracht. De verwachting is dat dit eind juni wordt uitgevoerd. De maatregelen in het Kempken worden in overeenstemming met omwonenden bepaald.

Vervolg
Uit het verkeersarrangement komen voor 2017 ook andere maatregelen voort. Op korte termijn worden de parkeervakken aan de Past. Biermansstraat en het optisch plateau op de hoek Julianastraat/Scharberg gerealiseerd. Tevens worden maatregelen genomen om de zichtbaarheid van overstekend fietsverkeer aan de Scharberg te verhogen.

Rapportage
De eindrapportage van het verkeersarrangement Elsloo is beschikbaar Actueel > Projecten. Vragen? Neem dan contact op met de gemeente Stein via 046-43 59 393 of info@gemeentestein.nl.

Hoofdnavigatie