Tijdelijke piek in afspraken aan de balie

Momenteel wordt een piek geconstateerd in afspraken voor het aanvragen van o.a. paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen aan de balie in de hal van het gemeentehuis. Voorgaande jaren deed deze piek in aanvragen zich pas eind april / begin mei, voorafgaand aan de zomerperiode, voor. De wachttijd voor een afspraak om deze documenten aan te vragen, is ongeveer drie-en-een-halve week. De gemeente is bezig met een oplossing hiervoor. Inwoners wordt aangeraden ruim van tevoren online of telefonisch een afspraak in te plannen. Spoedgevallen kunnen het beste telefonisch worden doorgegeven. Bij het afhalen van reisdocumenten is overigens geen wachttijd en deze afspraak plant u in bij het aanvragen.

Verhinderd? Annuleer!

Recent komt het steeds vaker voor dat inwoners niet verschijnen op de geplande afspraak, z├│nder deze te annuleren. Zo blijft de planning onnodig vol en leidt ertoe dat inwoners langer dan nodig op een afspraak moeten wachten. Door telefonisch of online de afspraak af te zeggen, ontstaat er weer ruimte voor andere inwoners om een afspraak te plannen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Inwoners worden geïnformeerd over de ontwikkelingen van de wachttijden.

Hoofdnavigatie