Hakhoutdag

Ut Brook is een prachtig gelegen stukje natuur te Stein waar het heerlijk is om even lekker uit te waaien. Dit gebied wordt mede onderhouden door de hulp van bewoners van Stein. Naast het bestrijden van Reuzeberenklauw en het vrij snoeien van wandelpaden wordt mede gezorgd voor een gezonde houtsingel nabij de kerk. Hier is het noodzakelijk dat er stapsgewijs bomen gedund worden waardoor niet alleen de levensvatbaarheid vergroot wordt maar er ook een gevarieerder en mooier beeld ontstaat.

In het kader hiervan zullen ook op zaterdag 7 oktober a.s. vrijwilligers weer aan de slag gaan. Het is de bedoeling dat de verschillende  kleine bomen verwijderd worden en dat er een ril wordt aangelegd van het vrijgekomen snoeihout. Het beschikbare brandhout kan worden meegenomen en wordt verdeeld onder de deelnemers. Deze activiteit begeleid door IKL in samenwerking met de Gemeente Stein en uit veiligheidsoverwegingen wordt er met handgereedschappen gewerkt. Deze worden ter plekke beschikbaar gesteld evenals helmen en handschoenen.

We starten om 09.00u en de dag duurt tot ongeveer 15.00u. De verzamellocatie is de parkeerplaats bij de kerk aan de Kerkweg.

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via https://buitenkrachtlimburg.nl/

Let op! Er is plek voor maximaal 20 personen

Hoofdnavigatie