Meld je nu aan voor gratis webinars over financiën, leden en vrijwilligers

Dinsdag 1 december 2020

We zitten in een vreemde en onvoorspelbare tijd, die vraagt om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis. Als vereniging is het niet eenvoudig om hier mee om te gaan. Om jullie hierbij te helpen organiseert de gemeente Stein in samenwerking met NOC*NSF in de maand december zes gratis te volgen workshops over actuele onderwerpen: financiën, leden en vrijwilligers.

Omdat de huidige corona maatregelen onvoldoende ruimte bieden voor fysieke workshops, zullen deze workshops digitaal plaatsvinden in de vorm van een webinar.

Tijdens deze webinars wordt jouw organisatie, in groepsverband, concreet op weg geholpen met ledenbinding, vrijwilligersmanagement en financieel gezond de crisis door. De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na jouw deelname direct aan de slag kunt gaan voor jouw organisatie.

In onderstaand schema zie je wanneer welke webinar wordt gegeven, gevolgd door een uitgebreidere uitleg per thema. Alle webinars vinden plaats vanaf 19:00 uur.

Klik op een webinar naar keuze en schrijf jezelf direct in!

Datum Webinar Aanmelden
7 december Vrijwilligersmanagement Klik hier om aan te melden
8 december Ledenbinding Klik hier om aan te melden
14 december  Ledenbinding Klik hier om aan te melden
15 december Vrijwilligersmanagement Klik hier om aan te melden
16 december Financieel gezond de crisis door Klik hier om aan te melden
17 december Financieel gezond de crisis door Klik hier om aan te melden

1. Financieel gezond de crisis door

Onder leiding van Peter van Baak

Tijdens dit interactieve webinar wordt jouw organisatie bijgepraat over de gevolgen van de crisis en de mogelijkheden hier weer gezond uit te komen. Je komt tot nieuwe inzichten en kan al direct de eerste, concrete stappen maken om de komende 12 maanden financieel gezond te blijven.

Tijdens dit webinar:

 • Ontdek je de nieuwste (corona gerelateerde) regelingen die beschikbaar zijn voor sportorganisaties;
 • Leer je hoe je in deze tijd toch inkomsten kan genereren voor jouw organisatie;
 • Bespreken we de belangrijkste uitdagingen in de komende 12 maanden.

2. Vrijwilligersmanagement

Onder leiding van Evelyn van der Haar

Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.

Tijdens dit webinar:

 • Gaan we in op jouw uitdaging op het gebied van vrijwilligers om daar voor jouw club aan te werken en krijg je toegang tot de online module ‘vrijwilligersmanagement’;
 • Leer je hoe je als vereniging aansluit bij de drijfveren van vrijwilligers;
 • Krijg je concrete tips om binnen jouw vereniging de beste persoon voor een functie te vinden en te behouden.

3. Ledenbinding

Onder leiding van Danny Meuken

Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden? Tijdens het webinar ‘Ledenbinding, nu we elkaar nog niet of weer wel op de club kunnen ontmoeten’ wordt jouw vereniging, samen met een aantal andere verenigingen, persoonlijk begeleid bij jullie specifieke vraagstukken over manieren om, juist in deze tijd, toch contact te houden met je leden. Zo komen we samen tot meer inzicht en kunnen we tijdens de webinar al concrete stappen maken.

Tijdens dit webinar:

 • Leer je hoe je om kunt gaan met deze vreemde situatie waarin je leden elkaar niet ‘live’ kunnen ontmoeten;
 • Wissel je kennis en ervaring uit met bestuurders van andere clubs;
 • Bespreken we creatieve mogelijkheden om binding te creëren;
 • Geven we leuke voorbeelden van activiteiten die leden vanuit huis kunnen doen;
 • Zoeken we nieuwe manieren en geven we inzichten over het behouden van een teamgevoel;
 • Gaan we op zoek naar mogelijkheden om in contact te blijven met de leden van jouw vereniging

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden voor meerdere webinars naar keuze en bijwonen is gratis. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. Het is mogelijk en aanbevolen om met meerdere personen van dezelfde organisatie deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis direct delen en gemakkelijk samen toepassen. Om aan te melden klik je in bovenstaand schema op de webinar die je wilt volgen. Na aanmelding ontvang je een link om het webinar te volgen, samen met praktische informatie hierover.
Om de webinars zo succesvol mogelijk te laten verlopen en om jou zo goed mogelijk te kunnen voorzien van advies, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Mogelijkheid tot vervolg

Ben je na het volgen van de webinar enthousiast geworden, maar heb je hulp nodig om hier bij jouw vereniging mee aan de slag te gaan? Ook daarmee kunnen we je helpen. In overleg kijken we dan naar een oplossing op maat voor jouw club.

Sportakkoord

Deze webinars komen voort uit het eerder dit jaar vastgestelde ‘Gezond Sport- & Beweegakkoord Stein’. Eén van de ambities in dit akkoord is dat we streven naar gezonde verenigingen. Hiervoor kunnen we rekenen op services van sportkoepel NOC*NSF, die deze webinars met en voor ons organiseert. Dit betekent dat deze webinars in eerste instantie gericht zijn op sportverenigingen. De desbetreffende thema’s zijn echter ook voor niet-sportverenigingen (cultuur, natuur, techniek, zorg, welzijn, etc) relevant. Ook zij zijn dan ook van harte welkom om aan te sluiten. Ben jezelf er in dat geval echter van bewust dat sommige voorbeelden of situaties vanuit de sport zijn ingestoken.

Suggesties voor andere thema’s?

Regelmatig proberen we workshops en webinars aan te bieden rondom voor jullie relevante thema’s. Zijn er andere dingen waar jullie tegenaan lopen of onderwerpen op welk gebied jullie graag workshops zouden zien? Laat het dan vooral weten, dan proberen we deze nog beter aan te laten sluiten bij jullie behoeften. Geef het door aan verenigingsadviseur Frank van den Boomen via Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl.

We zien uit naar jullie komst en naar inspirerende en bovenal leerzame online bijeenkomsten!

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.