Taalhuis zoekt taalvrijwilligers

Donderdag 27 mei 2021

Vind jij ook dat iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving en vind jij het leuk om iemand daarbij te helpen? Dan ben jij misschien wel één van de taalvrijwilligers die het Taalhuis zoekt.

Taalhuis

In september 2021 start het Taalhuis. Dit is ondergebracht bij bibliotheek de Domijnen in Sittard en heeft een streekfunctie voor de hele Westelijke Mijnstreek. Het is een fysieke, herkenbare plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Inwoners kunnen er cursussen volgen, inloopspreekuren bezoeken, oefenen met taal of zo nodig worden doorverwezen naar andere instellingen.

Vrijwilligers

Het Taalhuis zoekt taalvrijwilligers voor een paar uur per week. Dit houdt in dat je volwassenen laaggeletterden verder op weg helpt. Dit gebeurt op individuele basis en in groepsverband. Vrijwilliger krijgen een basistraining van 4 bijeenkomsten die op 7 oktober start bij het Vistacollege in Sittard.

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Maddy Kuipers via m.kuipers@vistacollege.nl.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.