Dubbel duurzaam zorgscan: interview met Else de Bont

Maandag 22 februari 2021

Een scan van Dubbel Duurzaam gaat vaak over energie. Maar het is ook goed om na te denken over de levensloopbestendigheid van een huis. Wie daarover mee kan praten is Else de Bont. Ze vindt duurzaam leven belangrijk, maar is als rolstoelgebruiker ook al jarenlang bezig met het toegankelijk maken van haar huis. Een scan van Dubbel Duurzaam was dan ook een soort check welke verbeteringen nog mogelijk waren op het gebied van zowel duurzaamheid als toegankelijkheid. Bij toegankelijkheid van een huis kun je denken aan een lift naar boven, een aangepaste badkamer en toilet, geen drempels in huis en een keuken zonder kastjes, waar je onderdoor kan rijden. “Wij hebben ook een oven op ooghoogte en een serre aangebouwd waar de wasmachine staat, zodat ik mijn eigen was kan doen.” Zelfredzaamheid is het sleutelwoord.

Een zorgscan van Dubbel Duurzaam geeft antwoord op vragen hoe je een woning levensloopbestendiger kan maken. Daarvoor heeft de Bont nog wel een tip. “Installeer in huis meteen extra brede deuren. Het kost niet of nauwelijks meer en je bent voorbereid op de toekomst.” 
Zowel qua toegankelijkheid als qua duurzaamheid zat het bij De Bont wel goed. De isolatie van het dak, de vloer en de muren droegen daar flink aan bij. Ook hebben ze een airco die draait op het overschot van de zonnepanelen en die naast verkoelt, ook verwarmt. “Naast dat het bespaart op je energierekening, verhogen deze acties het woongenot. Het huis voelt warmer aan.” Het bezoekje van de coach van Dubbel Duurzaam was voor de Bont een fijne bevestiging van alle goede acties die al zijn uitgevoerd, en een oriëntatie op wat er in de toekomst nog meer verbeterd kan worden. “Daarbij is het wel belangrijk dat je de investering terug verdient. Ik zou deze scan dus zeker aanraden aan jonge huisbezitters.” 

Wilt u ook een gratis energie- of een zorgscan voor uw huis? Meldt u dan aan via de site van Dubbel Duurzaam via: https://www.dubbel-duurzaam.nl

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.