Gaslek Urmond - GRIP2

Maandag 11 januari 2021

Handelingsadviezen

Op dit moment is Enexis aan de slag met de reparatie aan de gasleiding aan de Molenweg in Urmond. Bij graafwerkzaamheden is een leiding geraakt die van invloed is op de transportleiding van het gas richting Berg aan de Maas. Afhankelijk van hoe groot de breuk is en wat dat betekent aan reparatiewerkzaamheden kan de afsluiting tot vanavond 23.00 uur duren.

Gaskraan dicht

Inwoners van Berg aan de Maas wordt gevraagd om de eigen gaskraan ook dicht te draaien. Deze gaskraan bevindt zich voor de gasmeter, in de meeste gevallen in de meterkast.  Op het moment dat de transportleiding open gezet wordt, is het belangrijk om de gaskraan nog even dicht te houden.

U krijgt bericht van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zodra u het gas weer kunt openzetten.  ​​​

Houd uw woning warm

Probeer zoveel mogelijk de warmte in uw woning vast te houden. Houd ramen en deuren gesloten. Hout- en pelletkachels kunt u gewoon gebruiken. Eventueel elektrische kacheltjes mogen ook, maar houd daarbij rekening met het elektriciteitsnet. Wordt het echt te koud in uw woning, kijk dan of u wellicht, coronaproof, terecht kunt bij familie of vrienden.

Op de hoogte blijven van de storing of heeft u vragen over de gasafsluiting? Kijk dan op  https://www.enexis.nl/storingen-en-onderhoud/urmond/actueel/gas/25482392 of volg https://twitter.com/EnexisStoringen. U kunt bij vragen ook het storingsnummer van Enexis bellen, tel. 0800-9009.

Dit is een GRIP2 incident. Op de website van de Veiligehidsregio Zuid-Limburg (www.vrzl.nl/calamiteit) vind je een tijdlijn met alle ontwikkelingen. 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.