Aanpak woningvoorraad Zaam Wonen

Samen met de gemeente en de bewoners van de Woeringenstraat | Diepenbeekstraat | Peldenstraat | Damiatestraat | Crostolostraat  is Zaam Wonen in 2020 aan de slag gegaan om te onderzoeken wat er nodig is in de wijk. Sinds juli 2021 zijn ook de bewoners van de Kamperstraat | Baesweilerstraat | Kuringenstraat | Tripsstraat betrokken bij de ontwikkeling van de wijk. Na twee jaar is het plan voor de wijk eindelijk klaar. Een plan dat er voor zorgt dat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Plan Nieuwdorp

Wat houdt het plan in?

Het plan beschrijft waar Zaam Wonen woningen gaat slopen, nieuwe woningen wilt bouwen en woningen renoveert en verduurzaamt. Ook beschrijft het plan hoe de woonomgeving (groen, parkeren, achterpaden) hierop wordt aangepast.

Waarom doet Zaam Wonen dit?

Zaam Wonen doet dit omdat Nieuwdorp een sterke behoefte heeft aan kwalitatief goede en levensloopbestendige woningen, met voldoende ruimte, groen en parkeervoorzieningen zodat bewoners ook in de toekomst prettig en graag in Nieuwdorp kunnen wonen.

Wat betekent dit voor bewoners?

Voor een deel van de bewoners betekent dit dat ze moeten verhuizen naar een andere woning. Met deze bewoners zijn we inmiddels in gesprek. Bewoners die niet hoeven te verhuizen, daarvan gaan we de woning renoveren en verduurzamen. Eind 2022 informeren we bewoners hoe we dit gaan doen en wanneer.

Je leest in deze brochure (PDF, 4.3 MB) meer over het plan voor de wijk.

Meer weten?

Kijk dan regelmatig op deze pagina of stel je vraag aan Zaam Wonen via nieuwdorp@zaam-wonen.nl. Vanaf 8 februari houden zij iedere dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur spreekuur in het Huis van de Toekomst. Je vindt het Huis van de Toekomst aan de Crostolostraat 10.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.