360 graden Nieuwdorp

Dit project gaat over de mensen in de wijk, over de sociale kant van Nieuwdorp, onderlinge contacten en activiteiten door en voor de mensen. We zijn gestart vanuit ‘eigen kracht’ en de inzet van de gemeenschap. De volgende stap is het gesprek met professionals die op sociaal gebied in de wijk werken.

Wie?

Inwoners, Stichting Buurtcentrum, Partners in Welzijn, Zaam Wonen en Gemeente Stein. Samen vormen zij de projectgroep 360 graden Nieuwdorp.

Wat?

Na een peiling in de wijk in 2020, kregen we best een goed beeld van wat mensen belangrijk vinden en wat ze willen. We zijn nu bezig om samen met inwoners hun ideeën uit te werken. Onder andere willen mensen zich inzetten voor burenhulp, groen-/tuinenaanpak en activiteiten voor en met jongeren.

Wil je meedoen? Laat het weten via emilie.klinkers@gemeentestein.nl

Wanneer

In 2022 gaan we ook in gesprek met de professionals in het ‘sociaal domein’. Beide werelden - die van de inwoners en professionals - proberen we wat meer bij elkaar te brengen. Het doel is om een goed beeld te hebben van de wijk vanuit beide kanten en van daaruit activiteiten te organiseren of te ondersteunen.

Onderzoek naar buurtcontact foto 1

Onderzoek naar buurtcontact foto 2

Onderzoek naar buurtcontact foto 3

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.